tiistai 28. helmikuuta 2017

Some perheessämme


Some on nykyään kaikkien arkipäivää ja sen kanssa ollaan tekemisissä joka päivä.
Jotkut käyttävät somea miltein koko ajan paikassa kuin paikassa, jotkut taas tekevät ihan tietoisen päätöksen rajata somea elämästään, eikä avaa koko elämäänsä someen, kulje jatkuvasti kuvia ottaen eikä edes tiedä mitä muut tekevät juuri parhaillaan.

Itse olen hyötynyt somesta paljonkin.
Lastenvaatemaailma on aikamoinen suo, mihin uppoaa herkästi. Ja ihana suo se onkin ollut minulle! Ainakin vielä. Tykkään nähdä mitä muut ovat löytäneet ja ostaneet, tykkään napata vinkkejä aleista ja vaateyhdistelmistä ja jos joku on saanut jostain huonoa asiakaspalvelua jostain, some näyttää nopeasti voimansa! Ilman somea en välttämättä olisi löytänyt ekologisia vaatemerkkejä näin paljon mitä nyt on vaatekaapeissamme, en tietäisi uusien vaatteiden julkaisupäiviä hyvissä ajoin ilman somea enkä tietäisi niin hyvin tahranpoistovinkkejä ilman somea.

Silloin kun arkeemme kuului vielä imetys, somesta oli valtavasti hyötyä.
Sain paljon tsemppauksia ja vinkkejä miten maidontuloa voisi tehostaa ja varmuuttelua onnistumisesta.

Somen avulla saa myös hyvin tietää mitä tapahtumia on tulossa. Kaupungilla on omia somekanavia, jota pitkin langat laulaa ja pikkulinnut visertää. Ennen nämä tiedotukset teki mainokset ja lehdet, nyt välineenä on some.Totta kai somessa on huonotkin puolensa, eikä minusta kenenkään tarvisi olla koko ajan tavoitettavissa vaikka some onkin niin isona osana arjessamme.
En tilitä jatkuvasti someen missä olemme tai mitä teemme, lapsieni ei tarvitse kilpailla kännykän kanssa ja laitan heistä todella rajatusti tietoa someen. En tahdo että heistä pystyy lukemaan kaiken, varsinkin kun eivät itse edes tiedä mikä on some ja kuinka joku teksti tai kuva voikaan levitä miljoonien ihmisten nähtäväksi. Enkä itsekkään käytä somea niin laajasti kuin voisi. Twitter, ei hajuakaan miten se toimii! Snapchat, kirjoitetaanko se edes noin ja miksi kukaan haluaa käyttää sitä? Instagram, suojattu.
Varmasti monet voi jopa nauraa miten vähä  olen somessa mukana mutta miksi olisin yhtään enempää? En ainakaan vielä koe hyötyväni siitä.
Muutaman uuden ryhmän kylläkin löysin taas Facebookista ja nekin olivat ruokaryhmiä. Niin ja Facebookkihan on kuulema nykyään vain vanhuksille... Olempas huono somen käyttäjä! Hah.

Some on hyödyllinen työväline elämässämme ja se on auttanut jo monissa asioissa meitä. Mutta sen kanssa pitää olla myös viisas, eikä koko arkea kannata antaa somelle.
Mieluummin käytän itse somea kuin some minua.

keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Välikausi 2017: Haalarit

Tässä on tämän kevään (ja mahdollisesti syksynkin) välikausihaalarimme.

Ylärivillä on 3 vuotiaan haalarit ja alarivillä pian 2 vuotiaan haalarit.

Alarivi alkaa
Mini Rodinin picolla.
Koko: 92/98
Väri: Musta
Vedenpitävyys: 3000
Materiaali: Päälikangas 65% kierrätettyä polyesteria ja 35% puuvillaa.

Tämä on minusta reilua mitoitusta ja sopii pitkäselkäiselle ja hoikalle. Omalleni tämä ei vielä istu eikä tee haalarille oikeutta, joten kaapissa vielä odottaa kasvamista. Luulen että kesällä voisi jo istua paremmin. Tällä hetkellä haarus laahaa siis polvissa asti.

Alhaalla keskellä on
Racoonin softshell 
Koko: 92
Vedenpitävyys: 5000
Materiaali: 100% polyesteria
Kevyt fleecevuori

Tämä istuu todella hyvin pojalle. Haalarissa on ihanan leikkisä kuviointi! Pitkäselkäiselle lahkeet saattavat jäädä lyhyiksi nopeasti. Koko vastaa muuten hyvin minun mielestäni.
Tämä sopii hyvin hieman koleampaan ja tuulisempaan päivään. 


Alhaalla oikealla:
Reiman Torsti välikausihaalari
Koko: 92
Väri: Tumman sininen
Vedenpitävyys: yli 10 000
Materiaali: 100% polyesteria 

Tämä tulee olemaan varmasti eniten käytössämme ja odotan tältä paljon.
Haalari on tuulenpitävä ja silti hengittävä. Edellinen Reiman haalari kului polvista ja pyllystä nopeasti mutta annan Reimalle vielä uuden mahdollisuuden näyttää kulutuksen kestävyytensä. Koko vastaa hyvin mielestäni, eikä ole naftia eikä ylireilua mitoitusta. Tässä on myös taskut, joihin käyttäjä voi laittaa aarteitaan.

Ylhäällä on sitten kolmevuotiaan haalarit. Aloitetaan taas vasemmalta, josta löytyy

Molo Kidsin Polly Onyx välikausihaalari.
Koko: 104
Väri: Musta
Materiaali: 100% polyesteria
Vedenpitävyys: 5000

Verkkomainen vuori takaa lämpöä mutta silti hengittävyyttä. Haalari on tuulenpitävä. Tätä esikoinen tulee luultavasti käyttämään eniten. Lahkeissa on sopivasti kasvuvaraa ja haalari sopii myös pitkille lapsille. Hihoissa taas ei juurikaan ole pituutta ja kasvuvaraa. Hihojen vuoksi epäilenkin meneekö tämä vielä syksylläkin meillä, mutta katsotaan. Isompaa kokoa en ottanut, koska mielestäni haalari olisi ollut sitten liian suuri lahkeista ja sen kanssa olisi varmasti hankala leikkiä ja juosta.
Kulutuksen kestävyys on ainakin meidän kokemuksilla hyvä Molo Kidsillä. Heijastimet ovat myös aina olleet kohdillaan tällä merkillä.

Ylhäällä keskellä on
Name Itin NitAlfa softshell
Väri: Musta
Koko: 104
Vedenpitävyys: 8000
Kevyt fleecevuori

Tämä haalari on vielä reilu mutta menee jos käärii hieman hihansuita. Jos siis tahdot tämän haalarin istuvan juuri nyt sopivasti, valitse mieluummin pienempi koko. Poika käyttää nyt sisävaatteissa 104 ja muutamia 98 koon vaatteita. Haalarissa koko 98 olisi istunut nyt ilman suurempia kasvuvaroja.

Oikealla ylhäällä on
Minymon softshell
Koko: 98
Väri: Tumman harmaa
Vedenpitävyys: 8000
Materiaali: 95% polyesteria ja 5% elastiinia.

Tämä haalari on viime syksystä, mutta koska Name Itissä on vielä kasvuvaraa, niin tämä menee varmasti alkukevään. Kestävyydestä, ainakin polvet ovat jo kuluneet ja Name It on kestänyt meillä paremmin. Koosta sen verran että on juuri sopivasti kasvuvaraa, toisin kuin Name It on taas tosi reilua mitoitusta. Racoonin kanssa on suurin piirtein samaa mittaa.

Nyt kun tulee ensimmäiset loskakelit eikä softshellillä vielä tarkene, ostin kevyttoppahaalarit pojille.
Nämä ovat Name Itin Storm kuorihaalarit.
Koot: 86 & 98
Väri: Musta
Vedenpitävyys: 8000
Materiaali: 100% polyesteria
Tuulenpitävä ja kevyt toppavuori.

Minusta nimi on harhaanjohtava! Näissä on topattu vuori, jota ei saa irroitettua. Mielestäni kuorihaalari on paksumpi välikausihaalari ja jos on toppausta, niin sen saa kuorittua pois esim. Vetoketjujen avulla. Sanoisin että nämä ovat ennemminkin kevyttoppahaalarit kuin kuorihaalarit.
Koot eivät ole niin reilut kuin softeissa. Näitä tullaan nyt käyttämään kun alkaa kunnon loskailu ja lämpötilat kohoavat plussan puolelle.

Jotkut varmaan miettivät nyt, miksi näin synkät värit. Johtuu siitä että esikoinen ei suostu värikkäisiin haalareihin ja jopa tuosta kevyttoppahaalarin ketuista sanoi että ei pidä niistä. Meillä lapset saavat sanoa mielipiteensä vaatteista ja jos toinen tahtoo mustan haalarin niin sen saakoon. Kuopus taas pukee ainakin vielä haalarin kuin haalarin päällensä. Siksi olikin ihana ostaa tuo Racoonin merihenkinen haalari.

Välikausitakeista ajattelin ainakin vielä tehdä kirjoituksen ja mahdollisesti myös kengistä ja asusteista.

maanantai 20. helmikuuta 2017

Missä on ihmisten auttamishalu?

Olimme viime lauantaina menossa uimalaan vajaan kaksi vuotiaan kuopuksen kanssa. Kaikki ovat varmaan huomanneet että ulkona on tällä hetkellä erittäin liukasta! Siispä otin pienen syliini ja kipitin uimalan jyrkkää mäkeä alaspäin, kohti ulko-ovia. Takanamme käveli keski-ikäinen mies oman poikansa kanssa, olisiko ollut noin kymmenen vanha.
Hiekoituksesta huolimatta jää veti jalat altani ja kaaduin kaaressa taaksepäin! Ensin lähdin kaatumaan eteenpäin mutta koska se oma rakas oli sylissä, vedin painomme taakse ja sain käärittyä pojan syliini turvaan. 

Siinä maassa makaessa kysyin heti pieneltäni, eihän sattunut mutta en saanut toiselta mitään vastausta. Hölmistyneenä katsoi silmiini ja oli selvästi säikähtänyt kaatumista.
Huomioni siirtyy mieheen, joka vain mulkaisee meitä ja jatkaa kävelyään uimalalle oman poikansa kanssa.

Missä on ihmisten auttamishalu!?
Tämäkin mies näki että kaatumisessa oli mukana pieni lapsi, eikä kellään voi olla tulipalokiirettä uimalalle! 
Ja mitähän hänen oma poikansa oppii tästä? Että muiden asioihin ei puututa? Ei tarvitse auttaa jos ei huvita?

Nousimme ylös ja komea mustelma ja ruhje komeilee nyt kyynärpäässäni. Muutenkin on ollut selkäsärkyjä ja lonkkakipuja ja mukavasti tulivatkin nyt takaisin. Onneksi, onneksi en kaatunut poikani päälle ja hän vain säikähti! 

Toisten auttaminen on kuitenkin kaikkien velvollisuus. 
Oli apua tarvitseva sitten lapsi, vanhus, humalainen tai narkkari. Kaikille pitää antaa apua! Itsekin olen soittanut kerran humalaiselle poliisit avuksi, koska oli niin pahassa jurrissa jo että pelkäsin tämän esimerkiksi sammuvan lumihankeen. 

Myöhemmin samana päivänä näin Facebookissa kuvan naisesta, joka oli kaatunut todella pahasti, eikä kukaan ollut tarjonnut apua vaikka koko naama oli mennyt todella pahaan kuntoon kaatumisesta!

Tällainen piitaamattomuus on minusta huolestuttavaa ja todella toivon että tämän ks. miehen oma poika ei ota isästään mallia, vaan tarjoaisi itse sen auttavan käden apua tarvitsevalle ja voisi näyttää isälleen mallia!


Delightin proteiinipatukat (sisältää arvonnan!)

Kiire kerhoon
Kiire eskariin
Kiire kauppaan
Kiire kotona
Kiire tapaamiseen
Kiirettä kiireen perään

Kuulostaako tutulta äidit?

Kiirettä on niin paljon että välipalalle ei ole aikaa.
Tai jos onkin, sitä tulee syötyä juosten banaanin tai leivän, eikä ne pidä nälkää kauaa poissa.

Meillä välipala-aika menee useinkin niin että lasten syödessä itse teen kotitöitä siinä vieressä. Viikkailen pyykkejä, siivoan keittiötä tai laitan ulkovaatteet ja tavarat valmiiksi rattaisiin jos ollaan lähdössä jonnekin.
Tämähän johtaa siihen että nälkä kasvaa liian suureksi iltapäivän aikana ja verensokerit heittelevät.

Tällainen heitto ateriarytmissä vaikuttaa myös pitkälle iltaan asti ja kun lapset ovat nukahtaneet, kaapista kaivetaan suklaata koska makeanhimo on ehtinyt nousta.

Tällaisina päivinä tykkään syödä välipalaa, jonka voi ottaa helposti mukaan tai syödä samalla kun touhuaa kotitöitä.

Delightilla on hyviä proteiinipatukoita, jotka sopivat mainiosti kiireisimpiin päiviin.

Sokeria näissä on alle 2 grammaa

Kilokaloreita n.120 

Paljon proteiinia

Paljon kuituja

Tarvittavia vitamiineja ja mineraaleja, kuten sinkkiä, foolihappoa, D- ja E-vitamiinia.

Sain testata kolmea eri makua ja olivathan nämä ihan loistavia kiireisinä päivinä. Kiitos tästä kokemuksesta Mammalandia.

Omasta mielestäni paras maku oli
MOCHA WHITE CHOCO

Kahvinystävä kun olen, en yllättynyt mikä maku olisi lempparini.

Toiseksi paras oli
COOKIE DOUGH

Tällä sai hyvin makeanhimon alas, sillä tästä tuli ihan mieleeni suklaakeksitaikina!

VANILLA RASPBERRY

Oli myös miellyttävän makuinen ja sopii varmasti kesähelteelläkin välipalaksi, kun ei tee mieli syödä mitään kovin raskasta.

Delightin sivuilta voit lukea lisää tietoa monipuolisista välipaloista ja itseäni kiinnosti reseptit, joihin oli päässyt proteiinipatukat mukaan.
Sivuilta löydät myös hyviä treenivinkkejä, kuten esimerkiksi miten treenata raskaana ollessa ja tehokkaasta keskivartalon treeneistä.


Delight nosti mielialaani hyvillä proteiinipatukoillaan, mutta vielä isomman hymyn toi se, että saan ilahduttaa teitä
arvonnalla!

Saan arpoa Delightin tuotepaketin ja arvonta-aikaa on
20.2-28.2.2017

Kommentoi tähän alle, niin pääset mukaan arvontaan.

Onnea arvontaan ja muistakaa pitää itsestänne huolta!
Päivän jaksaa aina paremmin kun pitää nälän kurissa, terveellisesti!


Yhteistyössä:

lauantai 18. helmikuuta 2017

Kuopus siirtyi junior-sänkyyn

Tältä näyttää meidän lastenhuone tällä hetkellä.

Pinnasängystä siirryttiin junior-sänkyyn ja koska aikoinaan itsekin saimme pinnasängyn lahjoituksena, jaoin sen nytkin eteenpäin samalla tavalla.

Lastenssängyt ovat Ikean Sundvikit.
Näihin ollaan päädytty koska näitä saa jatkettua pidemmiksi lapsen kasvaessa ja sopivat hyvin moniin sisustuksiin.

Turvalaitakin löytyy mutta sitä ei olla tarvittu kuopuksen kanssa.

Päiväpeittoja en ole vieläkään löytänyt, mitkä miellyttäisivät.
Ehkä tilaan lopulta jonkun kankaan ja päiväpeitot tulevat käsityönä (toisin sanoen, kysyn omalta äidiltäni jaksaisiko tehdä ne meille, heh)

Vaikka lastenhuone on pieni, niin hyvin on leikkitilaa lattialla, pöydän ympärillä ja leikkikeittön luona.

Muutama sisustusjuttu houkuttelisi, esimerkiksi kuopuksen sängyn viereen saisi laitettua kivan taulun ja tahtoisin uuden lattiapinnan.


Haaveilen myös lastensängystä, jossa on talon näköinen katos. Nämä "talosängyt" ovat niin suloisia ja ihanan näköisiä!
Minun puolesta pojat saisivat myös nukkua vierekkäin laittamalla esimerkiksi nuo nykyiset sängyt yhteen.

Mutta tällä hetkellä lastenhuone näyttää tältä ja tästä on kiva lähteä sisustamaan tätä lisää.

perjantai 17. helmikuuta 2017

Little Mayan lahjakortin voittaja!


Arvonta on nyt suoritettu.
Kiitos kaikille osallistujille, teitähän lähti mukava määrä mukaan.

Arvontakoneena toimi
arvontakone.suntuubi.com.

Ja 30€ lahjakortin
Little Mayaan voitti...

Milla Ruotsalainen!

Onnea!
Sinuun ollaan pian yhteydessä sähköpostitse.

Jos onni ei nyt suosinut sinua, ei kannata lannistua. Muutama arvonta on tulossa pian, joten olkaa kuulolla lukijat.

tiistai 14. helmikuuta 2017

Ystävänpäiväkortit & ohje itse tehtyyn maaliin
Mukavaa ystävänpäivää
kaikille


Eilen laitettiin postilaatikkoon poikien kanssa nämä kortit.
Sydämellisten ilmapallojen mukaisesti laitettiin ystävälliset tervehdykset tänä vuonna.
Hahmot piirsin itse. Esikoinen sai tietysti pupun itselleen, koska rakastaa niitä yli kaiken. Pienemmälle piti tehdä kettu mutta sudelta tuo taitaa ennemminkin näyttää?
Alunperin piti maalata vesiväreillä kortin hahmot mutta jätin ne sittenkin yksinkertaisiksi. Ilmapallo erottuu nyt paremmin kortista.

Ilmapallon sydän on tehty poikien peukaloilla.
Maali onkin tehty itse kaivellen keittiön kaappeja!
Ohje on alunperin  10 plussan äiti-blogista
Kiitos ohjeesta Matu ♥

Ohje maaliin:
1 dl suolaa
1 dl jauhoja
1 dl vettä
elintarvikeväriä

Tämä on reilu satsi ja sitä voi jakaa eri väreihin. Kortteja varten tein vain kolmannesosan ohjeen määrästä ja siltikin jäi yli.
Tämä on hyvä maali siinäkin mielessä, ettei varmasti ole myrkkyjä kun ne sormet kuitenkin eksyvät taiteilijan suuhun.

Teimme vielä kortin toiselle puolelle lisää sydämiä ja kuopus painoi kädenjäljen. Maali on mukavan paksua ja suola jää kimmeltämään kauniisti maalin kuivuttua.

Kyselin esikoiselta vielä nämä kysymykset kortin taakse:
*ystävän nimi*
On hyvä ystävä...
Yhteiset puuhamme...
Terveiset:

Sain ihanan suloisia vastauksia häneltä, mutta en tietenkään kirjoita niitä tänne. Kortin sisältö olkoot pienten kaverusten henkilökohtainen kirjoitus ;)


Viettäkää oikein aurinkoinen ystävänpäivä

maanantai 13. helmikuuta 2017

Ikimuistoinen talvikki (muistutus arvonnasta)


Niin monet paikalliset valittavat että täällä ei järjestetä mitään. Kyllä täällä on toimintaa, kun vaan pitää silmät ja korvat auki.

Eilen kävimme Talvikissa.
Tapahtuma järjestettiin Suomen metsästysmuseon pihapiirissä.

Oli poniratsastusta, koirarekiajelua, museon sisällä oli pientä ohjelmaa, Suomen kennelliitto oli paikalla, partiolaisten piste löytyi ja birdlife esitteli kevään lintupongareiden ohjelmaa meille. 
Kennelliiton luona rapsuteltiin samojedia ja ensimmäistä kertaa näin pitkäkarvaisen amerikan akitan! 
Hauskin näky oli varmasti koirareki, jota veti yksi paimenkoira ja päkäpäälammas! Tämä villainen vetäjä ei oikein ollut yhteistyöhaluinen ja jymähti välillä paikoilleen ja ravisti päätään kieltävästi.

Tekemistä löytyi muutenkin paljon. Sai etsiä rastiradalta eläinten jälkiä ja minisuksiakin olisi saanut kokeilla. Jalanjälkiradalla nähtiin tuttu kerhotäti ja pitkältä esikoinen jo huudahtikin kerhotädilleen moikat.

Isommat lapset tuolla taisivat eniten innostua pokemonien metsästyksestä.

Lounasta mentiin syömään kotiin mutta toki tuollakin oli tarjolla makkaraa, lettuja ja soppatykistä hernesoppaa.

Ikimuistoisen tuosta teki se, että paikalla oli paloauto!
Molemmat pojat pääsivät paloautoon sisälle ja tutkittiin auton kalustoa ja välineitä. Kerroin palomiehille että esikoinen on innokas palomies Samin fanin ja pojan iloksi paikalla oli ihka oikea Sami-niminen palomies! Poika pääsi siis kättelemään idoliaan ja oisittepa nähnyt sen hymyn! Silmät loistaen hymyiltiin oikealle palomies Samille ja olen varma että tämän poikani muistaa vielä aikuisenakin.Muistuttelen vielä että arvonta-aikaa Little Mayan lahjakorttiin (30€) on vielä aikaa 15.päivään asti! Vielä ehtii siis osallistumaan arvontaan!

torstai 9. helmikuuta 2017

Puhtautta kotiin suloisella silauksellaOlenko ainoa, joka tuskailee välillä miltä tiskiainepullo näyttääkään keittiössä? Siis sisustuksellisti!
Usein nämä pesupullothan otetaan pois esimerksiksi asuntoesittely-, lehti- tai blogikuvista.
Olisi paljon mukavampaa jos tasot voisivat pitää ihan ne tavarat näkyvillä, jotka ovat oikeastikkin päivittäin käytössä. Ilman että rikotaan sisustuksen ilmettä.

Tähän päälle voisi vielä vaatia kotimaista valmistusta, ekologisuutta ja vegaanisuutta.
Ei kovin helppo löytö, vai mitä mieltä olette?

Hemmalta
tämä kuitenkin toimii ja onnistuu!
Hemma kuuluu Ecolivingin tuotteisiin ja sen pullojen ulkoasujen takana on graafikkopariskunta Polkka Jam.
Hemman astianpesuaine
tuoksuu ihanan kevyesti piparmintulta. Tiskien hoiteleminen ei ollut enää niin inhottavaa kun ilmassa tuoksui noinkin pirteä ja herkullinen tuoksu.
Käsiin jäi mukava tunne, eikä iho tuntunut lainkaan kuivalta.
Hemman käsipesuaine
tuoksuu kevyesti limeltä ja jättää käsien iholle pehmeän ja hoidetun tunteen. Riittoisakin tämä on ja pesunestettä on pullossa 475ml verran. 


Hemman shamppoo
tuoksuu appelsiinilta ja sisältää raparperiuutetta, mikä tukee hiusten luonnollista elinvoimaa. Olin ihan varma että shamppoo tuoksuu myös aavistuksen verran kaneliltakin ja tuoteselosteesta löytyikin "cinnamomum Verum Oil" eli kiinankanelin eteeristä öljyä. Tuli hieman jouluinen tuoksu mielestäni mutta toisaalta taas appelsiini oli pirtsakka ja raikas tuoksu. 
Omat hiukseni ovat muuten todella helposti takkuuntuvat mutta tämä Hemman shamppoo oli yllättävän hellävarainen ja hiukset pysyivät suorina eivätkä pörröttyneet, mutta silti tuli puhdasta. Minusta Hemmalla on ihanan hempeät tuoksut. En yleensä pidä tuoksullisista tuotteista, paitsi kynttilöissä. Hajusteellisia huuhteluaineitakin käytän vain lakanoissa. Hemman tuoksut ovat kuitenkin niin hentoja ja vienoja, että varmasti sopisi useammalle muullekin hajuherkälle.

Lapsiperheille suosittelen aina näitä hieman turvallisempia tuotteita, jotka sisältävät luonnollisia aineita. Itse ihastuin tähän Hemman ajatukseen kauniista pesuainepulloista ja jaan tämän ajatuksen täysin heidän kanssaan. Kodin täytyisi näyttää kodilta ja nyt ainakin keittiössämme on pieni lisäpiriste piparmintun tuoksulla.

Hemman tuotteisiin pääset tutustumaan


Yhteistyössä

keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Helpot askartelut: ystävänpäivää

Ystävänpäivä lähestyy ja monet tahtovat antaa pienen tervehdyksen ystävilleen.

Lapsien kanssa näitä on hauska tehdä ja pienet tykkäävät antaa näitä toisilleen. Kirjeen muodossakin tervehdyksen antaminen on jännää lapsien mielestä. Ja tykkäähän aikuisetkin antaa näitä ystävänpäivän toivotuksia

Tässäpä muutama helppo askartelu!
Omat lapseni ovat 1v.9kk. & 3,5 v.

Kaikki nämä on tehty sydämistä. Ainoastaan pingviinissä ja koirassa on myös ympyrä pohjana. Siinä käytin apuna lasten lautasta (Ikean pieni muovilautanen)
Sydämiä on kahta eri kokoa ja apunani käytin piparimuotteja. Jos sinulla ei ole valmiita muotteja, voit tehdä vapaallakin kädellä sydämet ja ympyrän.
Toiselta pörriäiseltä puuttuu vielä siivet kuvasta. Tekijänsä kiinnostus siirtyi muihin juttuihin.

Koira:
Valkoista & mustaa paperia
1x ympyrä
2x iso sydän 
1x pieni sydän
2x silmät

Kun olet leikannut muodot, liimaa ensiksi 1 iso sydän koiran naamaksi. Seuraavaksi pieni sydän nenäksi. Leikkaa jäljelle jäänyt iso sydän kahtia, niin saat niistä korvat. Silmät vielä paikoilleen ja valmis! Voit halutessasi lisätä koiralle esim. Kielen. Rusetin saat yhdistämällä kaksi pientä sydäntä vastakkain.

Pingviini:
Valkoista, mustaa & keltaista/oranssia paperia
1x ympyrä
2x iso sydän
2x pieni sydän
1x kolmio nokaksi (saatu pienestä sydämestä leikkaamalla kärki)
2x silmät

Kun muodot on leikattu, liimaa ympyrään 1 iso sydän mahaksi. Seuraavaksi 2 pientä sydäntä jaloiksi. Oranssista paperista saa vielä paremmat jalat. Sitten voit laittaa nokan ja silmät. Siivet saat leikkaamalla jäljelle jääneen ison sydämen kahtia.

Pörriäinen:
Keltaista & valkoista paperia
1x iso sydän
2x pieni sydän (toinen valkoisesta paperista)
1x silmä
Kynä tai maalausvälineet raitoja varten

Kun olet leikannut muodot, pyydä lasta piirtämään tai maalaamaan pörriäiselle viivat isoon sydämeen. Oma 3v. Teki omalleen myös suun.
Tämän jälkeen voitte liimata pienen sydämen pääksi ja laittaa silmän paikoilleen. Siivet saat leikkaamalla valkoisen sydämen kahtia. Tätä voisi jatkaa tekemällä myös jalat pörriäiselle esim. mustista piipunrassin pätkistä.


Itse lähetämme varmaankin toisenlaiset tervehdyskortit, jotka on myös helppo tehdä.
Niistäkin laitan ohjeet vielä ennen ystänpäivää.