maanantai 31. heinäkuuta 2017

Luonnokas kesä 2017

Kesä onkin kohta jo ohi vaikka ei se minusta ole edes alkanut, haha.

Ilmat on ollut kylmiä eikä kunnollista kesäfiilistä ole ollut paljoa. Johtunee varmaan työarjen alkamisestakin.

Tänä kesänä ollaan menty reissuihin viikonloppuisin koska arkipäivät ollaan oltu kiinni töissä. 
Toiveita elättelen että ensi kesänä saisimme molemmat 4 viikon kesälomat ja voitaisiin pitää pojat lomalla kesäkuun puolesta välistä heinäkuun loppuun asti ja olisimme miehen kanssa kaksi viikkoa yhtä aikaa lomalla.

Hyvin ollaan voitu käydä paikoissa viikonloppusinkin. On ollut niin sateinen ja kylmä kesä että arkipäivät ei tunnu yhtään hukkaan heitetyiltä.

Monissa paikoissa, joissa ollaan käyty, ei ole tarvinnut rahaa kuin bensaan ja eväisiin.

● Uiminen rannalla
Ollaan käyty muutaman kerran uimassa mutta vesi on ollut niin kylmää että itse en ole kastanut kuin vain napaani asti! 
Rannan jälkeen ollaan paisteltu lettuja ja syöty muita herkkuja.


● Linnavuoret
Mies toivoi että kävisimme linnavuoria valloittamassa tänä kesänä. Hakoisten linnavuorelta näkee ihanat maisemat ja paikka on kaunis! Ylös kiiveetään pienen matkaa rappusia pitkin ja siitä tulee ihan mieleen japanilaiset animaatiot. Odotin vain koska joku Totoro vilahtaa kasvien lomasta ohitse!

Tuolla kolme vuotias yllätti minut kun luetteli monien kasvien nimiä. Ollaan välillä ohi mennen nimetty kukkia, puita ja kasveja ja nähtävästi ne on myös kiinnostaneet. Tuleva biologisti?● Luontopolut
Täällä Riihimäellä on luontopolku, mikä lähtee työväentalon museon pihasta. Lenkin pituus on noin kilometri.
Toinen kävelyreitti on vahteristossa, jossa on leveä hiekkatie sekä ihan metsäpolkuakin ja lyhyt pätkä pitkospuitakin. Vahteriston lenkkipolun varrelle on istutettu myös kauniita istutuksiakin!

● Lintutorni
Yhtenä päivänä kävimme lintutornillakin ihastelemassa maisemia. Paikkaa en valitettavasti enää muista.

● Mustikkametsällä
Mustikassa ollaan käyty muutaman kerran ja pojat ovat tykänneet. Sieniäkin on nyt löytynyt ja kolme vuotias yllätti taas kun tunnisti kantarellin!

● Jäätelöauto & kioski
Tällä viikolla jäätelöauto tulee viimeisen kerran. Vaikkakin jäätelön litrahinta on noissa ihan älytön niin on nuo vaan sellaisia mitkä kuuluu lapsuuteen ♡

● Orimattilan eläinpuisto
Tuolla vietettiin koko päivä. Eläimiä oli ihan mukavasti, perus kotieläimistä riikinkukkoihin ja strutseihin. Pieni leikkipaikkakin oli, jossa lapset viihtyivät. Siskontyttö tykkäsi pomppulinnasta ja omat pojat liukumäestä.

● Launeen leikkipuisto
& kotieläintila
Tuolla kävimme vanhempieni kanssa. Puisto oli ihanan monipuolinen! Kiipeiltävää oli paljon innokkaille menijöille, liikennepuisto oli ihan hitti ja kaunista kävelyaluettakin oli, jossa oli lampia ja kaunista kasvillisuutta. Leikkipuiston jälkeen poikkesimme vielä kotieläinpihalla, joka on ihan puiston vieressä.

● Puuhamaa
Joka vuosi tuolla on nyt tullut käytyä lapsien kanssa. Edelleen tykkäävät. Aikuisten mielestä paikka on jo hieman ränsistynyt mutta lapset eivät sitä huomaa. Tuolla on myös muutamia karuselleja. Pojat eivät vielä välitä huvipuistoista, vaan pitävät niitä vielä hieman liian hurjina. Nuo pienten lasten laitteet ovat riittäneet hyvin heille. Ehkä ensi vuonna kokeillaan Linnanmäkeä tai Särkänniemeä.

● Kalastusta
Mies on käynyt kolme vuotiaan kanssa kalassa muutaman kerran. Enemmänkin kävisi mutta kauniit säät on ollut niukassa.

● Junaretki
Kaksi vuotias pääsi junaan kanssani. Matkustimme ystäväni luokse ja päivä vietettiin puistoillen ja ravintolassa syöden. Poikahan oli ihan innoissaan junasta! Esikoinen tahtoi myös junaan ja lupasin viedä. Meinasin ensin että mennään myös puistoilemaan jonnekin mutta lapsi halusi työkalukauppaan! Niimpä vei hänet lelukauppaan ja sen jälkeen käytiin syömässä.

Muuten kesä on ollut toimelias ja ihana. Kummitytön synttärit, joissa kaksi vuotiaamme ihastui pieneen vauvaan! Piti ihan sylissäkin ja niin hellästi ja varmoin ottein ♡
Kolme vuotias oppi ajamaan pyörällä ilman apupyöriä, terassimme sai uudet kalusteet enkä malta odottaa syksyä ja sen tuomia lyhtyjä ja valosarjoja!
Viime viikolla tuli myös viisi vuotta täyteen häistämme.
Eilen kävin kolme vuotiaan kanssa elokuvissa katsomassa Autot 3.

Vielä aiomme käydä ainakin Huovilan puistossa ja syksyllä teemme kylpylälomailun.

Ensi kesänä aion saada miehen suostumaan Muumimaailmaan!

Millainen kesä teillä on ollut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti