torstai 20. huhtikuuta 2017

Raskausmahojen vertailusta

Synnytysvinkkien myötä tuli taas katsottua raskausajan kuvia albumista.
Ja muistuipa taas mieleen ne ihanat ja vähemmän ihanat kommentit.

"Onpas se kasvanut!"
"Ootko varma että siellä on vain yksi?"
"Herran jestas kuinka iso oot!"
"Ahhahhahaaa sun mahas!"


Raskausviikko 5.
 Raskausviikko 32.

Olen lyhyt ja minulla vain sattui kasvamaan raskausmaha ulospäin. Mahani oli kuin irtonainen pallo paitani alla. Tiiättekö, kun leffoissa on selvästi tekomaha? No minun maha näytti juuri siltä.

Kaikista kommenteista huolimatta rakastin mahaani!
Se oli mielestäni ihana ja kannoin sitä ylpeänä. 
Kaikki vatsaani kommentoijat olivat lähipiiristäni eikä kukaan tarkoittanut pahaa sanoillaan.
Olihan mahani iso! Sehän tuli kulman takaata ensimmäisenä esiin minusta. 
Tutut miehetkin kommentoivat ja ne otin täysin huumorilla vastaan. Yhden tutun kanssa jopa vitsailtiin sanoin "jaahas, taidan kohta voittaa sut tässä mahan kasvukisassa" ja sitten pullisteltiin mahoja leikillään.

Jos minä kuulin kommentteja isosta pallostani niin ei ne pienimahaisetkaan pääse helpolla. Tuttuni ovat kuulleet näitä:
"Missä se vauva oikein kasvaa sulla?"
"Ootko varma että siellä on vauva?"
"Voooi kuinka pieni maha sulla on!"
"Mulla oli tuplasti isompi noilla viikoilla"

Eipä nuokaan kuulosta kovinkaan kivoilta.
On kuin raskautta väheksyttäisiin kun ei ole sitä isoa näkyvää mahaa.

Kommentit satuttavat enemmän mitä epävarmempi itse odottaja on kehostaan. Jos raskaus on suuri shokki itselleen, ei ole mukavaa kuunnella toisilta arvosteluja. Ja mikä oikeus kenelläkään on arvostella toisen vartaloa? Kuitenkin siihen mahan kokoon vaikuttaa kohdun kaltevuus eteen tai taakse, geenit, odottajan pituus ja paino ennen raskautta. Jokainen on yksilö ja kaikki mahat ovat mielestäni kauniita. 

Itselleni ei mene kommentit ihan herkästi ihon alle. Saa olla aika halpamainen kommentti että se menisi tunteisiini. Mutta kaikki eivät ole kuin minä ja ymmärrän hyvin sen että joitakin se häiritsee. 

Jokainen voisikin mielestäni pitää sammakot suussansa ja olla sanomatta mitään mahasta. Kun ei sitä koskaan tiedä jos toinen vaikka loukkaantuukin, vaikka et tarkoittaisikaan mitään pahaa. Ainoa minkä vatsasta voisi sanoa, olisi 
"sinulla on kaunis maha"

Itseäni huolestuttaa nykyinen trendi haluta pieni vauva ja pieni maha. Jotkut odottajat polttavat ja juovat paljon kahvia koska toivovat niin saavan pienennystä aikaiseksi. Myös heti synnytyksen jälkeen pitäisi olla täysin litteä vatsa ja vatsalihakset timmissä kunnossa. Sen ymmärrän että lapsen mennessä ripille, ei voi enää syyttää raskautta kiloista mutta vauvavuotena ei kannata stressata etteikö saisi entistä kroppaansa takaisin. 
Pieni maha ei myöskään tarkoita sitä etteikö maha voisi jäädä pömpöttämään. Erkaumaa saattaa jäädä paljonkin ja toiset vain palautuvat nopeammin kuin toiset. Sitäkin on ihan turha kauhistella. 

Jos omaat nyt raskausmahan, silitä sitä ja sano
"Sinä olet kaunis juuri tuollaisena"
Jokaisella on ihan oma uniikki raskausmaha 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti