perjantai 3. maaliskuuta 2017

Viikon ruokalista & Delightin arvonnan voittaja

Pitkästä aikaa ajattelin tehdä ruokapostauksen!
Itsellä ainakin pää lyö välillä ihan tyhjää kun pitäisi tehdä viikon ruokaostoslista ja ruoka-ideat olisivat enemmänkin kuin tervetulleita. Vaihtelevuuttakin tarvisi joskus, kun meinaa kangistua niihin samoihin ruokiin viikosta toiseen.

Tässä olisi meidän yhden viikon arkiruuat kuvina!
Tarkempia ohjeita en laittanut, koska postauksesta olisi tullut todella pitkä. Eikä ruokia ole edes seitsemää, koska söimme joitakin muutaman päivän ajan. 
Jos jostain ruuasta kaipaa tarkempia ohjeita, teen ne mielelläni, mikäli sitä pyydetään.


Sienikastike suppilovahveroista & makaronia

Tässä häiritsee hirveästi tuo vaalea makaroni!
Yleensä meillä on tummaa ja nyt sattui olemaan vaaleata, mitä syödään tosi harvoin. 
Herneistä meillä tykätään ja se näkyykin kuvasta. Herneet ja sienet syötiinkin ensimmäisenä lautasesta.Risotto

Aika usein vaihtelen risoton ainesosia.
Tällä kertaa siinä oli kanaa, sipulia, porkkanaa, paprikaa, kesäkurpistaa ja kukkakaalia. Kesäkurpitasta jouduin valitettavasti ottamaan kuoret pois, vaikka juuri siinä pinnassa ne kaikki hyvät aineet ovatkin. Lapset eivät vain pidä siitä jos on kuoret mukana, joten vielä toistaiseksi kuorin. Eiköhän se kesäkurpitsakin tule lautaselle kuorineen, kunhan tottuvat niihin hiljalleen.


Uunikasviksia & perunoita

Uunikasviksissa on porkkanaa, paprikaa, kesäkurpitsaa, kukkakaalia ja sipulia. Maustin kasvikset timjamilla ja suolalla.

Lihapullia & bataattia 
 Alunperin piti tehdä possunjauhelihasta pihvejä pannulla, mutta sitäpä ei ollutkaan kaupassa juuri sinä päivänä kun tein ostokset. Niinpä lautaselle tulikin nyt vain tavallisia lihapullia naudanjauhelihasta. Bataatista pojat tykkäävät enemmän kuin perunasta. Tosin ette varmaan usko että lautasilta lähti ensimmäisenä suuhun kukkakaalit! Parskakaalista ja kukkakaalista tykätään paljon ja niitä on jopa toivottu kaupasta kun olen ulko-ovella vielä huikannut lapsille, mitä toisin.


Kanakeitto

Liemestä lapset eivät ole oikein välittäneet, niin kuin kuvasta näkyykin. Tosin tietysti juuri kuvan ottamisen jälkeen lapset kyselivätkin liemen perään, haha! Näin ne lasten mielipiteet ruuista muuttuvat. Keitoista meillä tehdään eniten varmaan siskonmakkarasoppaa.
Yleensä laitan keittoon lihan lisäksi perunaa, lanttua, palsternakkaa, porkkanaa (paljon! Koska sitä aina kalastellaan eniten ja pyydetään lisää), sipulia, persiljaa ja herneitä.Pasta-kana-parsakaali-feta-laatikko

Laatikkoruuat ovat aina hyviä siitä, että se riittää pariksi päiväksi. Eipähän tarvitse olla heti taas seuraavana päivänä kaveeraamassa hellan kanssa!
Ja jälleen koitin tarjota tomaatteja, mutta lautaselle jäivät. Maistettiin mutta todettiin että ei kiitos. Uskon silti, että kun niitä maistellaan silloin tällöin, vielä joku päivä ne saattavat maistuakkin. Meillä ei siis pakoteta mitään syömään mutta kehoitetaan maistamaan.Voisin tehdä joku päivä myös erikseen kalaruuista postauksen. Meillä ei syödä ihan joka viikko kalaa, vaikka pitäisi kyllä. Kaikki meillä syökin mielellään kalaa, joten en tiedä miksi sitä ei tule ostettua joka viikko. Jotenkin kasvisruokia ja kanaruokia tulee tehtyä enemmän.


Blogissani oli hetki sitten arvonnassa
Delightin tuotepaketti!
Arvonta-aika on nyt päättynyt ja kiitän kaikkia osallistujia.
Arvontakoneena toimi arvontakone.suntuubi.com.
Onnetar suosi...

Anna S.

Paljon onnea Annalle!
Sinuun ollaan pian yhteydessä sähköpostitse.


Toivottelen nyt kaikille mukavaa perjantaita!

1 kommentti:

  1. Kiva postaus. Kaikenlaiset arkiruokavinkit tulevat tarpeeseen!

    VastaaPoista