keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Välikausi 2017: Haalarit

Tässä on tämän kevään (ja mahdollisesti syksynkin) välikausihaalarimme.

Ylärivillä on 3 vuotiaan haalarit ja alarivillä pian 2 vuotiaan haalarit.

Alarivi alkaa
Mini Rodinin picolla.
Koko: 92/98
Väri: Musta
Vedenpitävyys: 3000
Materiaali: Päälikangas 65% kierrätettyä polyesteria ja 35% puuvillaa.

Tämä on minusta reilua mitoitusta ja sopii pitkäselkäiselle ja hoikalle. Omalleni tämä ei vielä istu eikä tee haalarille oikeutta, joten kaapissa vielä odottaa kasvamista. Luulen että kesällä voisi jo istua paremmin. Tällä hetkellä haarus laahaa siis polvissa asti.

Alhaalla keskellä on
Racoonin softshell 
Koko: 92
Vedenpitävyys: 5000
Materiaali: 100% polyesteria
Kevyt fleecevuori

Tämä istuu todella hyvin pojalle. Haalarissa on ihanan leikkisä kuviointi! Pitkäselkäiselle lahkeet saattavat jäädä lyhyiksi nopeasti. Koko vastaa muuten hyvin minun mielestäni.
Tämä sopii hyvin hieman koleampaan ja tuulisempaan päivään. 


Alhaalla oikealla:
Reiman Torsti välikausihaalari
Koko: 92
Väri: Tumman sininen
Vedenpitävyys: yli 10 000
Materiaali: 100% polyesteria 

Tämä tulee olemaan varmasti eniten käytössämme ja odotan tältä paljon.
Haalari on tuulenpitävä ja silti hengittävä. Edellinen Reiman haalari kului polvista ja pyllystä nopeasti mutta annan Reimalle vielä uuden mahdollisuuden näyttää kulutuksen kestävyytensä. Koko vastaa hyvin mielestäni, eikä ole naftia eikä ylireilua mitoitusta. Tässä on myös taskut, joihin käyttäjä voi laittaa aarteitaan.

Ylhäällä on sitten kolmevuotiaan haalarit. Aloitetaan taas vasemmalta, josta löytyy

Molo Kidsin Polly Onyx välikausihaalari.
Koko: 104
Väri: Musta
Materiaali: 100% polyesteria
Vedenpitävyys: 5000

Verkkomainen vuori takaa lämpöä mutta silti hengittävyyttä. Haalari on tuulenpitävä. Tätä esikoinen tulee luultavasti käyttämään eniten. Lahkeissa on sopivasti kasvuvaraa ja haalari sopii myös pitkille lapsille. Hihoissa taas ei juurikaan ole pituutta ja kasvuvaraa. Hihojen vuoksi epäilenkin meneekö tämä vielä syksylläkin meillä, mutta katsotaan. Isompaa kokoa en ottanut, koska mielestäni haalari olisi ollut sitten liian suuri lahkeista ja sen kanssa olisi varmasti hankala leikkiä ja juosta.
Kulutuksen kestävyys on ainakin meidän kokemuksilla hyvä Molo Kidsillä. Heijastimet ovat myös aina olleet kohdillaan tällä merkillä.

Ylhäällä keskellä on
Name Itin NitAlfa softshell
Väri: Musta
Koko: 104
Vedenpitävyys: 8000
Kevyt fleecevuori

Tämä haalari on vielä reilu mutta menee jos käärii hieman hihansuita. Jos siis tahdot tämän haalarin istuvan juuri nyt sopivasti, valitse mieluummin pienempi koko. Poika käyttää nyt sisävaatteissa 104 ja muutamia 98 koon vaatteita. Haalarissa koko 98 olisi istunut nyt ilman suurempia kasvuvaroja.

Oikealla ylhäällä on
Minymon softshell
Koko: 98
Väri: Tumman harmaa
Vedenpitävyys: 8000
Materiaali: 95% polyesteria ja 5% elastiinia.

Tämä haalari on viime syksystä, mutta koska Name Itissä on vielä kasvuvaraa, niin tämä menee varmasti alkukevään. Kestävyydestä, ainakin polvet ovat jo kuluneet ja Name It on kestänyt meillä paremmin. Koosta sen verran että on juuri sopivasti kasvuvaraa, toisin kuin Name It on taas tosi reilua mitoitusta. Racoonin kanssa on suurin piirtein samaa mittaa.

Nyt kun tulee ensimmäiset loskakelit eikä softshellillä vielä tarkene, ostin kevyttoppahaalarit pojille.
Nämä ovat Name Itin Storm kuorihaalarit.
Koot: 86 & 98
Väri: Musta
Vedenpitävyys: 8000
Materiaali: 100% polyesteria
Tuulenpitävä ja kevyt toppavuori.

Minusta nimi on harhaanjohtava! Näissä on topattu vuori, jota ei saa irroitettua. Mielestäni kuorihaalari on paksumpi välikausihaalari ja jos on toppausta, niin sen saa kuorittua pois esim. Vetoketjujen avulla. Sanoisin että nämä ovat ennemminkin kevyttoppahaalarit kuin kuorihaalarit.
Koot eivät ole niin reilut kuin softeissa. Näitä tullaan nyt käyttämään kun alkaa kunnon loskailu ja lämpötilat kohoavat plussan puolelle.

Jotkut varmaan miettivät nyt, miksi näin synkät värit. Johtuu siitä että esikoinen ei suostu värikkäisiin haalareihin ja jopa tuosta kevyttoppahaalarin ketuista sanoi että ei pidä niistä. Meillä lapset saavat sanoa mielipiteensä vaatteista ja jos toinen tahtoo mustan haalarin niin sen saakoon. Kuopus taas pukee ainakin vielä haalarin kuin haalarin päällensä. Siksi olikin ihana ostaa tuo Racoonin merihenkinen haalari.

Välikausitakeista ajattelin ainakin vielä tehdä kirjoituksen ja mahdollisesti myös kengistä ja asusteista.

1 kommentti:

  1. Tuo storm haalari on ihan talven toppahaalari :) Toki voi käyttää milloin haluaa mutta on teknisten ominasuukisen osalta name itin parhaimpia ulkoilutuotteita ja tarkoitettu nimenomaan talveen.

    VastaaPoista