tiistai 28. helmikuuta 2017

Some perheessämme


Some on nykyään kaikkien arkipäivää ja sen kanssa ollaan tekemisissä joka päivä.
Jotkut käyttävät somea miltein koko ajan paikassa kuin paikassa, jotkut taas tekevät ihan tietoisen päätöksen rajata somea elämästään, eikä avaa koko elämäänsä someen, kulje jatkuvasti kuvia ottaen eikä edes tiedä mitä muut tekevät juuri parhaillaan.

Itse olen hyötynyt somesta paljonkin.
Lastenvaatemaailma on aikamoinen suo, mihin uppoaa herkästi. Ja ihana suo se onkin ollut minulle! Ainakin vielä. Tykkään nähdä mitä muut ovat löytäneet ja ostaneet, tykkään napata vinkkejä aleista ja vaateyhdistelmistä ja jos joku on saanut jostain huonoa asiakaspalvelua jostain, some näyttää nopeasti voimansa! Ilman somea en välttämättä olisi löytänyt ekologisia vaatemerkkejä näin paljon mitä nyt on vaatekaapeissamme, en tietäisi uusien vaatteiden julkaisupäiviä hyvissä ajoin ilman somea enkä tietäisi niin hyvin tahranpoistovinkkejä ilman somea.

Silloin kun arkeemme kuului vielä imetys, somesta oli valtavasti hyötyä.
Sain paljon tsemppauksia ja vinkkejä miten maidontuloa voisi tehostaa ja varmuuttelua onnistumisesta.

Somen avulla saa myös hyvin tietää mitä tapahtumia on tulossa. Kaupungilla on omia somekanavia, jota pitkin langat laulaa ja pikkulinnut visertää. Ennen nämä tiedotukset teki mainokset ja lehdet, nyt välineenä on some.Totta kai somessa on huonotkin puolensa, eikä minusta kenenkään tarvisi olla koko ajan tavoitettavissa vaikka some onkin niin isona osana arjessamme.
En tilitä jatkuvasti someen missä olemme tai mitä teemme, lapsieni ei tarvitse kilpailla kännykän kanssa ja laitan heistä todella rajatusti tietoa someen. En tahdo että heistä pystyy lukemaan kaiken, varsinkin kun eivät itse edes tiedä mikä on some ja kuinka joku teksti tai kuva voikaan levitä miljoonien ihmisten nähtäväksi. Enkä itsekkään käytä somea niin laajasti kuin voisi. Twitter, ei hajuakaan miten se toimii! Snapchat, kirjoitetaanko se edes noin ja miksi kukaan haluaa käyttää sitä? Instagram, suojattu.
Varmasti monet voi jopa nauraa miten vähä  olen somessa mukana mutta miksi olisin yhtään enempää? En ainakaan vielä koe hyötyväni siitä.
Muutaman uuden ryhmän kylläkin löysin taas Facebookista ja nekin olivat ruokaryhmiä. Niin ja Facebookkihan on kuulema nykyään vain vanhuksille... Olempas huono somen käyttäjä! Hah.

Some on hyödyllinen työväline elämässämme ja se on auttanut jo monissa asioissa meitä. Mutta sen kanssa pitää olla myös viisas, eikä koko arkea kannata antaa somelle.
Mieluummin käytän itse somea kuin some minua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti