maanantai 20. helmikuuta 2017

Missä on ihmisten auttamishalu?

Olimme viime lauantaina menossa uimalaan vajaan kaksi vuotiaan kuopuksen kanssa. Kaikki ovat varmaan huomanneet että ulkona on tällä hetkellä erittäin liukasta! Siispä otin pienen syliini ja kipitin uimalan jyrkkää mäkeä alaspäin, kohti ulko-ovia. Takanamme käveli keski-ikäinen mies oman poikansa kanssa, olisiko ollut noin kymmenen vanha.
Hiekoituksesta huolimatta jää veti jalat altani ja kaaduin kaaressa taaksepäin! Ensin lähdin kaatumaan eteenpäin mutta koska se oma rakas oli sylissä, vedin painomme taakse ja sain käärittyä pojan syliini turvaan. 

Siinä maassa makaessa kysyin heti pieneltäni, eihän sattunut mutta en saanut toiselta mitään vastausta. Hölmistyneenä katsoi silmiini ja oli selvästi säikähtänyt kaatumista.
Huomioni siirtyy mieheen, joka vain mulkaisee meitä ja jatkaa kävelyään uimalalle oman poikansa kanssa.

Missä on ihmisten auttamishalu!?
Tämäkin mies näki että kaatumisessa oli mukana pieni lapsi, eikä kellään voi olla tulipalokiirettä uimalalle! 
Ja mitähän hänen oma poikansa oppii tästä? Että muiden asioihin ei puututa? Ei tarvitse auttaa jos ei huvita?

Nousimme ylös ja komea mustelma ja ruhje komeilee nyt kyynärpäässäni. Muutenkin on ollut selkäsärkyjä ja lonkkakipuja ja mukavasti tulivatkin nyt takaisin. Onneksi, onneksi en kaatunut poikani päälle ja hän vain säikähti! 

Toisten auttaminen on kuitenkin kaikkien velvollisuus. 
Oli apua tarvitseva sitten lapsi, vanhus, humalainen tai narkkari. Kaikille pitää antaa apua! Itsekin olen soittanut kerran humalaiselle poliisit avuksi, koska oli niin pahassa jurrissa jo että pelkäsin tämän esimerkiksi sammuvan lumihankeen. 

Myöhemmin samana päivänä näin Facebookissa kuvan naisesta, joka oli kaatunut todella pahasti, eikä kukaan ollut tarjonnut apua vaikka koko naama oli mennyt todella pahaan kuntoon kaatumisesta!

Tällainen piitaamattomuus on minusta huolestuttavaa ja todella toivon että tämän ks. miehen oma poika ei ota isästään mallia, vaan tarjoaisi itse sen auttavan käden apua tarvitsevalle ja voisi näyttää isälleen mallia!


2 kommenttia:

 1. Harmittaa, että ihmiset on välillä sillä asenteella, ettei toisten elämään puututa. Tuossakin olisi voinut edes kysyä, että onko kaikki kunnossa ja sattuiko pahasti, sen sijaan että katsoo ja kävelee ohi. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä :(
   Käsissäni oli myös uimakassi, niin olisi voinut auttaa nousemaan ylös. Tai edes kysynyt kävikö pahasti.

   Poista