keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Helpot askartelut: ystävänpäivää

Ystävänpäivä lähestyy ja monet tahtovat antaa pienen tervehdyksen ystävilleen.

Lapsien kanssa näitä on hauska tehdä ja pienet tykkäävät antaa näitä toisilleen. Kirjeen muodossakin tervehdyksen antaminen on jännää lapsien mielestä. Ja tykkäähän aikuisetkin antaa näitä ystävänpäivän toivotuksia

Tässäpä muutama helppo askartelu!
Omat lapseni ovat 1v.9kk. & 3,5 v.

Kaikki nämä on tehty sydämistä. Ainoastaan pingviinissä ja koirassa on myös ympyrä pohjana. Siinä käytin apuna lasten lautasta (Ikean pieni muovilautanen)
Sydämiä on kahta eri kokoa ja apunani käytin piparimuotteja. Jos sinulla ei ole valmiita muotteja, voit tehdä vapaallakin kädellä sydämet ja ympyrän.
Toiselta pörriäiseltä puuttuu vielä siivet kuvasta. Tekijänsä kiinnostus siirtyi muihin juttuihin.

Koira:
Valkoista & mustaa paperia
1x ympyrä
2x iso sydän 
1x pieni sydän
2x silmät

Kun olet leikannut muodot, liimaa ensiksi 1 iso sydän koiran naamaksi. Seuraavaksi pieni sydän nenäksi. Leikkaa jäljelle jäänyt iso sydän kahtia, niin saat niistä korvat. Silmät vielä paikoilleen ja valmis! Voit halutessasi lisätä koiralle esim. Kielen. Rusetin saat yhdistämällä kaksi pientä sydäntä vastakkain.

Pingviini:
Valkoista, mustaa & keltaista/oranssia paperia
1x ympyrä
2x iso sydän
2x pieni sydän
1x kolmio nokaksi (saatu pienestä sydämestä leikkaamalla kärki)
2x silmät

Kun muodot on leikattu, liimaa ympyrään 1 iso sydän mahaksi. Seuraavaksi 2 pientä sydäntä jaloiksi. Oranssista paperista saa vielä paremmat jalat. Sitten voit laittaa nokan ja silmät. Siivet saat leikkaamalla jäljelle jääneen ison sydämen kahtia.

Pörriäinen:
Keltaista & valkoista paperia
1x iso sydän
2x pieni sydän (toinen valkoisesta paperista)
1x silmä
Kynä tai maalausvälineet raitoja varten

Kun olet leikannut muodot, pyydä lasta piirtämään tai maalaamaan pörriäiselle viivat isoon sydämeen. Oma 3v. Teki omalleen myös suun.
Tämän jälkeen voitte liimata pienen sydämen pääksi ja laittaa silmän paikoilleen. Siivet saat leikkaamalla valkoisen sydämen kahtia. Tätä voisi jatkaa tekemällä myös jalat pörriäiselle esim. mustista piipunrassin pätkistä.


Itse lähetämme varmaankin toisenlaiset tervehdyskortit, jotka on myös helppo tehdä.
Niistäkin laitan ohjeet vielä ennen ystänpäivää.

2 kommenttia: