torstai 5. tammikuuta 2017

Pakkanen & lapset

Ulkona on tänään todella rapea keli. Meillä mittari näytti -20. Kylmin kuulemani lukema oli -40! Mitä teillä näytti mittari?

Aamulla huomasin myös että tiskikonetabletit ovat loppuneet kaapistamme, eikä käsin tiskaaminen kiinnostanut. Onneksi meillä on pikkukauppa ihan tuossa lähellä, joten ei kun vain vaatetta niskaan ja ulos!

Pojille pistin kunnon kerrokset päälle ja onneksi nuo tämän talven haalarit ovat olleet todella lämpöiset. 
Lumi narskui jalkojen alla ja aurinko sai kaiken kimmeltämään. Esikoinenkin hihkui innoissan "kato äiti! Lumi kimmeltää! Ihanaa!"


Mies teki eilen illalla jäälyhdyn ja ajattelin tehdä niitä vielä lisää tuon kaveriksi. Serveteillä voisi vielä saada lisäpiristettä lyhtyihin.

Meillä ei ulkoiluihin ole niin sanotusti pakkasrajaa. Enemmänkin tulee katsottua onko pojat terveinä, kunnon pakkasiin vain lisää kerrosvaatteita päälle ja liikuntaa ulkona niin saa lämmön nousemaan.
Vauvoja en ole koskaan nukuttanut kunnon pakkasissa, mutta molemmat ovatkin nukkuneet hyvin myös sisällä, joten ei ole ollut tarpeen nukuttaa ulkona.

Kuopus on pienessä räkätaudissa ja yskii iltaisin, joten ulkoilu saa jäädä siksi tältä päivältä tuohon kauppareissuun. Esikoisen voisi viedä ulos lumihommiin vielä illemmalla kun mies tulee töistä kotiin. Sitten onkin ihana mennä saunaan kunnon ulkoilun jälkeen!

Sisälläkin kuitenkin voi viettää päiviä. Minusta ei ole mikään pakko mennä ulos jos ei huvita. Jos sisälläkin olisi tekemistä niin turhaa sitä on mennä ulos. Toki meilläkin ulkoillaan mahdollisimman paljon ja tosiaan tuossa -20 pakkasessakin ulkoiltaisiinkin, jos kuopus olisi nyt täysin terve. Tihkusateetkaan ei haittaa ja on sitä joskus tullut oltua kunnon vesisateessakin puistossa kun tihkutus onkin muuttunut kunnon kaatosateeksi.

Esikoisen aikana pidin tiukasti arjessamme sanonnan "Säällä kuin säällä, asuste-kysymys!".
Nyt kun on kaksi pientä lasta niin kummasti sitä on höllentänyt otetta tuosta ulkoilemisestakin. Kun sen päivän voi viettää sisälläkin, heh!
Voidaan vaikka leipoa, tehdä palapelejä, rakentaa jättipitkä junarata, katsoa piirettyjä, maalata vesiväreillä, piirtää, muovailla muovailuvahalla... Sisällähän voi tehdä vaikka ja mitä kun vain miettii tarpeeksi. Joskus muistelisin että ollaan maalailtu sormiväreillä kämmeniä ja jalkapohjia ja sen jälkeen ollaan menty vaahtokylpyyn pitkäksi ajaksi. Lapset tykkäsivät ja tuskin edes miettivät että takapihalla olisi ollut kivempaa paukkupakkasessa.

Äitinä sitä on muuttunut paljon kun sai toisen lapsen. Ote ja ajatukset ovat muuttuneet suuresti! Välillä hieman naurattaakin miten sitä on voinutkaan stressata ulkoilustakin, että onko sitä nyt ollut tällä viikolla tarpeeksi ja sitä on vain menty ulos vaikka kotitöitäkin olisi ollut vaikka naapureillekin annettavaksi. Nyt sitä vain katsoo ulos ikkunasta ja ajattelee että en varmana mene tuonne kylmään. vaan mieluummin hoidan nuo pyykit ja leikitään sisällä.

Toki nyt kun on pakkasta ja lunta, on ihana viedä lapset pulkkamäkiin, luistelemaan ja voidaan tehdä lumilinna. Ulkoilu on kivaa ja lapsia ei haittaa pakkanen kun on tarpeeksi päällä. Mutta älkää hyvät mammat ottako siitä ulkoilusta stressiä.

Ulkoillaan vain kun huvittaa, ei säällä kuin säällä ♥


1 kommentti:

  1. Ihana jäälyhty! :) Mäkin tahdon tollaisen!

    Meillälään ei oo oikeestaan mitään kummempaa pakkasrajaa, kunhan lapset pysyvät lämpiminä ja kasvot on hyvin suojattu pakkaselta :)

    Toisen lapsen kohdalla kyllä on tullut höllättyä vähän asioita, jotka rivät ennen olisi tulleet kuuloonkaan :D Meillä mittari näyttää -17 astetta hyrrr..

    VastaaPoista