sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Esittelyssä meidän perhe


Perheemme tuulikaapista löydät neljät kenkäparit.
Kahdet aikuisten kengät ja kahdet pienet lastenkengät.
Perheemme on perus ydinperhe, isä, äiti ja kaksi yhteistä lasta.

Olemme miehen kanssa 27-vuotiaita ja aloitimme yhteisen tiemme 16-vuotiaina. Lukiossa tavattiin ja suhde lähti siitä kun menin katsomaan miehen suomenhevosta Aatua.

Esikoinen on kolme ja kuopus täyttää toukokuussa kaksi. Vielä toistaiseksi ovat kotihoidossa mutta viimeisiä kuukausia kotiäitinä tässä vietetään.

Perheemme arki on lapsikeskeinen, tai tämähän on ihan normia pienten lasten perhearkea. Arkipäivät mennään lasten aktiviteettien mukaisesti ja päivärytmien rytmissä, viikonloppuisin vietetään perheaikaa esimerkiksi viemällä lapset luistelemaan, uimalaan, pulkkamäkeen, HopLoppiin jne.

Lauantait ovat ihan parhaimpia! Mies ei ole ottanut vastaan pitkiin aikoihin lauantaitöitä ja näin ollen ollaan saatu viettää hyvin yhteistä aikaa koko perheen voimin. Lauantaisin saatetaankin lähteä vaikka pidemmällekin viettämään päivää, esimerkiksi kävelemällä karhunkierroksia. Tai sitten käydään ravintolassa syömässä. Tosin kotona kokkailu yhdessä on myös kivaa ja kaikki saavat osallistua.

Nyt kun enemmän miettii mitä teemme yhdessä perheenä, tekemiset ovat aika liikuntapainoitteisia. Ei tosin olla mikään urheiluhulluperhe! Kaukana siitä, haha! Mutta ulkoilma piristää ja mieluummin vaikka lenkille kuin röhnöttää kotisohvalla.

Perinteitä perheessämme on muutamia.
Sunnuntai-aamuisin syödään aina karjalanpiirakoita munavoilla ja muilla päällisillä ja telkasta katsotaan Avaraa Luontoa.
Tiistaisin ja perjantaisin on aina saunailta.
Pojat laitetaan aina nukkumaan näin:
Ensin keinutellaan sylissä ja samalla tahdilla sanotaan "yksiii, kaksiii, kolmeee! Humpsheijakkaa, *nimi* meni nukkumaan!" Tämän jälkeen luetaan iltasatu.
Puuhamaassa on tullut käytyä joka kesä. Sekin voidaan luetella jo melkein perinteeksi.

Perheemme asustaa kodissa, jossa saa sanoa kaikki tunteensa ääneen, kertoa ilot, murheet, huolet, naurut, halata ja pussata, saa toteuttaa itseään. Ei pelkästään lapset vaan myös me aikuiset. Jos jompi kumpi meistä tahtoo opiskella, ei sille ole estettä, tai jos tahtoo aloittaa jonkin harrastuksen, se suodaan.

Lopuksi vielä pientä tietoa perheenjäsenistämme:
-Minä olen tempperamenttinen kun taas mies on hyvin tyyni.
-Esikoinen on vasenkätinen kun taas kuopus oikeakätinen.
-Esikoinen rakastaa kissoja, kuopus koiria.
-Emme esikoisen kanssa tykkää lihanmausta, kuopus ja mies taas ovat ihan pihvimiehiä.
-Sekä minä että mieheni tulemme isoista perheistä.
-Yhdessä syöminen ruokapöydän ääressä on kaikkein parasta koska silloin vaihdamme kuulumisiamme eniten.


Perheeni on minulle kaikki kaikessa ja linnut selässäni kuvaavatkin perhettämme. Tänä vuonna olisi tarkoitus jatkaa tatuointia yhdellä linnulla

Yhteistyössä:

2 kommenttia: