torstai 29. syyskuuta 2016

Luonnollisesti puhtautta iholle, Ole Hyvä


Ekologista
Luonnollista
Suomalaista
Turvallista
Vegaanista

Mitäpä muuta voin enää sanoa.
Kuinka paljon voi liputtaa näiden asioiden puolesta?

Nämä arvokkaat asiat ovat näkyvillä kodissamme ja arjessamme jo monissa asioissa mutta tahdon viedä tätä niin sanottua omaa haastettani vielä pidemmälle.

Nyt kajoan hygieniatuotteisiimme ja vaihdoin käsienpesusaippuamme sekä suihkugeelini!


Lapsiperheessä niitä jokaisen kokoisia käsiä pestään joka päivä monen monta kertaa. Kun niitä käsiä pesee näinkin monta kertaa päivässä, väistämättä sitä miettii kuinka iho kestää sen, onkohan tuokin aine tuotettu miten kun sitä niin paljon kulutan joka ikinen päivä?
Ja sitten se kaikkein tärkein, tahdon että lapseni pesevät turvallisella ja hellävaraisella aineella kätensä.


Ole Hyvä Luonnontuotteen
Seljankukka nestesaippua
pääsi meille kokeiluun. Saippua sisältää seljankukkauutetta ja aidot eteeriset öljyt antavat ihanan tuoksun.
Aiempaa kokemusta minulla ei ole saippuasta, joka on tuotettu täysin vegaanisesti ja eteerisillä öljyillä. 
Eteerisistä öljyistä ollaan käytetty vain laventeliöljyä pojan jalkapohjiin iltaisin.
Saippuassa mielestäni tuntee tuon öljyn ja se on mielestäni miellyttävä.
Saippua ei myöskään kuivata ihoa mutta silti tulee puhtaat räpylät, joiden kanssa voi huoletta siirtyä ruokapöytään.


Ole Hyvä Luonnontuotteen
Villiruusu Suihkugeeli
Matkasi kylpyhuoneeseemme ja oli täysin erilainen suihkugeeli, kuin mihin olen tottunut! Villiruusun eteerinen öljy oli mukavan mieto tuoksu. Suihkugeeli oli ehkä juoksevampaa ja ohuempaa kuin tottumani suihkugeelit, mutta se ei haitannut. 

Olen kyllä niin tyytyväinen kuinka sain taas kodistamme ekologisemman ja pienensin hiilijalanjälkeä. Esimerkiksi fosfaattia nämä eivät sisällä lainkaan! Raaka-aineet ovat kokonaan luonnosta ja näin myös hajoavat 100 prosenttisesti luontoon.

Ole Hyvä ajattelee kyllä ihan alusta loppuun asti luontoa! 
Tulisiko edes mieleen että suihkugeelin loputtua voisit käyttää pullon seuraavaksi mehun säilömiseen? Ei ole tullut ainakaan minulle ennen mieleen! Mutta Ole Hyvän tuotteiden kohdalla, miksipä ei.

Ole Hyvä Luonnontuotteella on suihkugeelien ja käsisaippuoiden lisäksi myös yleispuhdistusainetta, shamppoita ja hoitoaineita, pyykinpesuaineita, astianpesuaineita sekä ikkunanpesuainetta.

Suosittelen kokeilemaan!

Ole Hyvä Luonnontuotteiden jälleenmyyjiä löydät
Tuolla on selkeästi jälleenmyyjät kaupungittain sekä verkkokaupat löytyvät tuolta.

Saa nähdä mihin seuraavaksi levitän tätä ekologisuutta arjessamme!
Innolla teen tätä muutosta pienin askelin.

Yhteistyössä

Silverjunglen kutsut

Pidin sunnuntaina Silverjunglen vaatekutsut. Nämä ovatkin jo varmaan kolmannet Silverin kutsut meillä. Itse vaate-esittelijä on ihana persoona ja tuttu kerhosta/muskarista ja vaatteet ovat mieluisia.
Mikäli Silverjungle on vielä jollekin vieras, tässä lyhyt esittely:
Silverjungle on suomalainen yritys, yhden naisen perustama, jolle eettisyys ja ekologisuus ovat sydämen asioita. Vaatteet suunnitellaan Suomessa mutta ompelu tapahtuu Stri Lankassa. Tehtaat ovat tarkkaan valvottuja ja työntekijöiden hyvinvoinnista pidetään huolta. Silverjunglen perustaja itse käy väliajoin tarkistamassa tehtaiden olot. Vaatteet ovat mukavia päällä, sopivat hoikille että suuremmillekin, sillä leikkaukset ovat tehty äärimmäisin hyvin muokkaantuviksi. 

Itse kutsut menivät mainiosti. Mies oli poikien kanssa hakemassa omenia muorin luota kun esittelijä esitteli syksyn uutuudet.

 Tuotteisiin oli tullut myös vaunuverhot mukaan, joissa on 50 prosentin UV-suoja. Verho käy kaikkiin vaunuihin. 
Väreinä näitä oli: Musta, harmaa sekä vaaleanpunainen.

Vauvojen vaatteet olivat taas suloisen suloisia! Voi kun omat käyttäisivät vielä haalareita... pottailu on noissa vaan jo hieman haasteellista ja kolmevee ei suostuisi haalariin. 

Lastenvaatteissa pojille oli ihania housuja, joista lähti mustat, valkoisilla tähtipolvipaikoilla varustellut housut tilaukseen. Nuo ovat siitä hyvät että kuminauhan avulla housut sopivat sekä hoikalle että leveämmälle lapselle. Ja meillä kun on kaksi täysin erimallista poikaa ja vaatteet kiertävät pienemmälle kun käyvät isommalle pieneksi. 

Tytöille oli ihania frillamekkoja ihanilla väreillä! Tuli taas ajateltua että jos vain olisi tyttö, olisin ostanut vaikka mitä! 

Sitten naistenvaatteisiin.
Tällä kertaa tulikin ostettua enemmän itselle kuin lapsille!
 Ihana jakku, niin minun näköinen! Olen jo pariin kertaan harmitellut kun useammat "mammavaatteet" tuntuvat isoilta säkeiltä, eivätkä istu hyvin. Näytän monissa tunikoissakin monta kiloa isommalta kun hukun niihin. Silverjunglen vaatteet taas istuvat hyvin päälleni ja ovat ryhdikkäitä. Mutta samalla ovat myös suunniteltu niin että isommilla naisillakin vaate istuu mukavasti päällä, ilman kiertymiä tai hankauksia. 
Jakun lisäksi tilasin vaaleanpunaisen ponchon. Ensin ajattelin mustaa mutta kun laitoin vaaleanpunaisen päälleni, se olikin kuin tehty minulle. Ja välillä voi olla väriäkin päällään. Tuo vaan piristävää ilmettä.
Tilauslomakkeeseen rustasin myös mustat legginsit ja mustan frillapaidan. Vaatekaapista löytyy jo musta frillatoppi mutta nyt kun on viileät ilmat, tarvitsen pitkähihaisen version. 

Kahvipöydästä ei ole nyt kuvia mutta tarjolla oli:
Kantarellipiirakkaa
Sitruunakuivakakkua
Rockyroadia

Mies tuli lasten kanssa kotiin juuri kun esittely oli loppunut ja kutsutut pääsivät sovittelemaan vaatteita, täyttämään tilauslomakkeita ja kahvipöydän tarjottavat pääsivät masuihin. 

Pojat söivät lämpimän ruuan ennen herkkuja ja olivat niin hienosti että olen oikein ylpeä heistä! Paremmin ei olisi voinut mennä! Pienin oli vain kaatunut muorin luona hiekkatiellä ja meinasin purskahtaa kyyneliin kun otin pipon pois päästä. Otsaan oli tullut kunnon hiekkahiertymä ja sitä ollaan nyt paranneltu. Vielä on pieni rupi jäljellä mutta pikku hiljaa paranee. Noitahan sattuu ja joku taisikin sanoa että taitaa sattua enemmän äitiin kuin poikaan. 

Kun vaatteet ovat tulleet, haluatteko nähdä sovituskuvia? Vaatekutsuja tulee varmasti olemaan jatkossakin, haluatteko että otan kutsujen aikana sovituskuvia teille?

Huom!
Tänään tuli taas lisäerä vaatteita!
Muun muassa ihania huiveja sekä neuleleggareita!
Tähän esittelyssä olevalle mallistolle pääset 
Verkkokauppaan pääset

perjantai 23. syyskuuta 2016

Metalliset puolapuut

Suomen Voimistelutuote tarjosi minulle mahtavan mahdollisuuden!


Metalliset puolapuut, kyllä!
Hihkuin ihan onnesta kun paketti oli vihdoin olohuoneessamme. Intoa täynnä oli myös lapset ja yllättävästi myös mies! Hän otti puolapuut treenaamismielessä vastaan. Itse mietin että saisin viimeinkin ehkä vatsalihakseni kuntoon, sekä takamukseni kyykyillä ja jalkatreeneillä. Lapset taas tykkää kiipeilystä.
Nyt meillä kiipeillään ihan kirjaimellisesti
seiniä pitkin! Heh!

Metalliset puolapuut ovat ihanan sirot ja mielestäni sopivat hyvin jokaiseen sisustukseen. Puolapuut eivät ole ihan seinässä kiinni, joten esimerkiksi pistorasiat eivät ole kiinnittämispaikassa ongelmana. Jylhät puolapuut kestävät kovaakin treeniä ja painoraja on 200kg.
Kiitos metallin, nämä sopivat myös ulkokäyttöön. Aluksi mietinkin näitä terassille, mutta jotta tekisin tosiaan vatsalihasliikkeet aamuisin, olohuone oli parempi sijoituspaikka. Toki puolapuita saa myös puisina!
Lisätreeniähän voi saada esimerkiksi voimistelurenkailla. Katsotaan innostutaanko hankkimaan esimerkiksi erilaisia voimisteluvälineitä puolapuihin! Painojen kanssa saisi hyvät treenit.

Suomen Voimistelutuotteen puolapuut valmistetaan Suomessa.
Metallisten puolapuut voit tilata

Lapset ovat menneet ihan innoissaan näissä! Ollaan sovittu kahdesta säännöstä ja niitä on kuultu hyvin.

1. Aina pitää olla jumppamatot lattialla
2. Yksin ei saa kiivetä, vaan aina aikuisen kanssa.

Muuten saa nauttia vapaasti puolapuista. Isompi myös hyppää jumppamatoille puolapuista! Tämähän vain vahvistaa lihaksia ja luustoa ja ollaan harjoiteltu oikeanlaista hyppäämistä (polvet koukistaa eli ei tikkuna alas, pitää katsoa ettei kukaan ole alla jne.).


Mies on tehnyt leukoja ja vatsalihaksia on treenattu punnerruksilla, jalat puolapuiden askelman päällä leväten. (tosin lisähaastetta tekee lapset selän päällä)

Tämä oli aivan mahtava yhteistyö!
Puolapuut ovat ihan meidän koko perheen suosiossa ja käytössä. 


Lisää Suomen Voimistelutuotteen tuotteista voit lukea muistakin Mammalandian blogeista!
Kristae - Puolapuilla kotijumppaa (mahtavat treenivinkit!)


tiistai 20. syyskuuta 2016

27-vuotias äiti
27.
Täytin eilen jo kaksikymmentäseitsemän vuotta!

Tuntuu että olen jo hirvittävän vanha, vaikka todellisuudessa en edes ole.
Monet minun ikäiseni vasta perustavat perhettä, koulut ovat kesken tai on saatu vastavalmistunut todistus kouraan. Monet vasta tekevät ensimmäisiä asuntokauppoja ja avioliittohan ei edes nykyään ole niin yleistä kuin ennen ja yhteinen sukunimi saatetaan ottaa vasta kun yhteiseloa on takana vuosikymmeniä.

Tuntuu että olen ehtinyt tehdä jo vaikka mitä!

Olen...
Mennyt naimisiin
Kirjoittanut nimeni kahteen asuntokauppaan
Saanut kaksi ihanaa lasta
Lukenut ammatin
Ollut jo monenlaisissa työpaikoissa
Kokenut niin sanotut baarivuodet
Painanut töitä ja koulua samaan aikaan
Saanut valtavan rakkaita ihmisiä ja ystäviä elämääni
Menettänyt rakkaita


Kolmenkympin ikä lähenee uhkaavasti ja ehkä pientä ikäkriisiäkin on havaittavissa.
Olen aina sanonut että en tahdo tehdä lapsia yli kolmekymppisenä. Tässä olisi siis vielä kolme vuotta aikaa vauvoille!

Tuntuu myös että olen jo ihan ikäloppu, kun en ole vuosiin käynyt iltamissa. Kaupaungin baarien menoista ei ole mitään käryä! Jos joku kysyisi, missä täällä olisi nuorille menopaikka ja missä karaoketta, en osaisi vastata. Olisi kiva käydä taas ulkona ihan vain siksi, koska tuntuu siltä että olen tippunut jostain. En koe että olisin jäänyt jostakin paitsi mutta olisihan se ihan virkistävää nähdä taas ketkä käy missäkin baarissa ja millainen meno on missäkin. Ei vain ole tällä hetkellä ketään, kuka lähtisi...

Olen erittäin onnellinen parisuhteestamme. Nyt voin sanoa että olemme onnellisia ja kävimme yhdessä kaksi vauvavuotta läpi. Tuntuu että olisin taas uudestaan rakastunut mieheeni. Iltasin on aikaa toiselle ja olemme puhuneet paljon viime aikoina. Haaveillaan remonteista, ulkomaanmatkoista ja huumori on lentänyt viime päivinä paljon lennokkaammin kuin esimerkiksi vuosi sitten. Juuri hänen kanssa tahdon vanheta yhdessä, kokea elämän ylä- ja alamäet. Hän on tuki ja turva ja ihana isä lapsillemme.

Vaikka tuntuukin siltä, että olen tavallaan tehnyt jo kaikki isot jutut elämässäni, niin eiköhän isoja juttuja tule vielä. 

Tahtoisin päästä matkustelemaan. Ihan kaikkialle!
Tahtoisin lisää lapsia.
Tahtoisin aloittaa jo remontit
Tahtoisin vielä joskus lapsenlapsia
Tahtoisin vielä koulunpenkille

Ehkä tämä ikäkriisikin lievenee pikku hiljaa.
Enhän oikeasti ole niiiin vanha?!


Kuvat ovat viime sunnuntailta.

lauantai 17. syyskuuta 2016

Tummaa kahvia & oikeasti hyvää kofeiinitonta kahvia!

 Pidetäänkö yhdessä pienet
kahvimaistelut?

Olen tottunut juomaan vaaleapaahtoista kahvia ja veikkaan että niin on moni muukin. Kofeiinitonta kahvia en ole koskaan juonut ja ennakkoluuloisesti uskoin sen olevan hirveää litkua!

Hyppäsin turvallisesta kahvikupposestani pois ja maistelin siskoni Jaanan, Hattaralandia-blogin kirjoittajan kanssa muutamia kahveja.

Itse olen ainakin huono ostamaan uusia kahveja. Makukahveja tulee testattua mutta paahtoasteissa en ole tehnyt vaihtelevuutta ja niin kuin sanoin, ajattelin että kofeiiniton kahvi ei voi olla edes kahvin sukulainen!

Uskoisin että moni teistäkin pysyy vain siinä tutussa turvallisessa kahvissaan, joten nyt saatte makuarvioita näistä kahveista:


Jacobs Krönung - tummapaahtoinen
(Asteikolla 3)
 Tämä Euroopan myydyin suodatinkahvi on tehty Arabica pavuista ja on valmistettu Saksassa.

Suomessa ollaan totuttu vaaleapaahtoiseen, koska sodan jälkeen alettiin säännöstellä ja energiaa pystyi säästämään lyhentämällä kahvin paahtoaikaa. Näin kulutettiin vähemmän polttoöljyä ja kahvista tuli vaaleampaa.

Suomalaiset, kahvin suurkuluttajat, tottuivat vaaleampaan kahviin.
Nyt tumma kahvi on tulossa kovaa vauhtia takaisin suomalaiseen kahvikuppiin!

Tumma kahvi on myös vatsaystävällisempää, koska pavuissa luontaisesti olevat hapot ja kuona-aineet vähenevät oleellisesti pidemmän paahtoajan myötä. Kofeiinin määrään paahtoaika ei vaikuta. Se tulee pavun ominaisuuksista.

Jacobs Krönung pistettiin siis siskoni kanssa tippumaan moccamasteriimme!

Mitäpä mieltä olimme kahvista?

Ihan ensiksi huomasimme kahvin hienon koostumuksen. Paljon hienompaa kuin tuttumme kahvi! Kahvi oli myös tummempaa ja tuoksu oli ihanan voimakas.

Jaana on maistellut ennenkin tummia kahveja. Hänestä kahvi oli aluksi mukavan pehmeä mutta jälkimaku ei ollut niin mieluinen kuin mihin on tottunut. Vatsaystävällisyys oli kuitenkin mukava uusi tieto.

Itse maistoin myös kahvin pehmeänä. En ole ikinä juonut tummia kahveja, joten lempeä maku yllätti positiivisesti.

Papujen alkuperä myös mietitytti meitä ja luomu olisi ollut iso plussa!

Kaapissa on vanha tuttu vaalea paahtoinen kahvi mutta kyllä taidan vaihtaan tummaan. Totta tosiaan, vatsani on kiittänyt tästä! Eikä tätä ole tarvinnut kiskoa pannullista. Pari kuppia riittää ja kahvihammas on tyydytetty.

Suosittelen kokeilemaan!
Ihan vaikka vain vatsan vuoksi.


Café Hag - Kofeiiniton kahvi
Tämän kofeiinittoman kahvin on kehittänyt saksalainen Ludvig Roselius. Kofeiini poistetaan pavuista ennen paahtamista.
Café Hag on paahdettu kevyesti.

Keksimme siskoni kanssa monta hyvää syytä juoda kofeiinitonta kahvia!

Itselleni tuli mieleen raskaana olevat. Monet jättävät kahvin juonnin odotusaikana, nimenomaan kofeiinin vuoksi, sillä sen uskotaan olevan vaikutteena sikiön kokoon ja kasvuun.
Mites sitten illat? Jos alkaakin tekemään mieli kahvia mutta pitäisi saada myös unta ajoissa? Kofeiinitonta kahvia siis keittimeen!

Ja pieni raatimme:

Aluksi huomasimme kevyen tuoksun ja hienon jauhatuksen.

Jaana pohti, maistuuko kofeiinittomuus. Positiivinen yllätys, kahvi maistui hyvälle kahville! Maku itse asiassa miellytti Jaanaa enemmän kuin tummapaahdetun kahvin maku. Hän kuvaili kahvia pehmeäksi. Aamukahviksi Jaana ei voisi kuvitella tätä kahvia itselleen, koska tarvitsee kofeiiniaamun (ihan niin kuin minäkin).

Minusta maku tosiaan oli pehmeä ja ehkä jopa vanilijainen.

Aamukahvit ja keskipäivän kahvit voisin juoda tummapaahtoisena, mutta muuten voisin mielihyvin juoda kofeiinitonta.

Ennakkoluulot saivat siis kolauksen, sillä tämä oli hyvää kahvia!
Maista itse jos et usko!Yhteistyön tarjosi:
&