lauantai 3. joulukuuta 2016

Opitaan kirjaimia Kivasti! (Sisältää Kirjasiskojen kirjoihin alekoodin!)


Joulukuun ensimmäinen postaus, hurjaa ihan kohta on joulu!

Täällä joulua odotetaan jo ihan innolla ja esikoinenkin toivoi jo että avattaisiin kaikki muumikalenterin kirjaluukut. Koska silloinhan olisi sitten se joulu!

Ei ne päivät taida mennä nopeammin vaikka avattaisiinkin kaikki luukut.

Joulukalenterinamme on tänä vuonna muumien kirjakalenteri. Joka luukusta tulee aina yksi uusi minikirja.

Lukeminen on nykyään hauskan erilaista tuon kolmevuotiaan kanssa. Ihan toisenlaista kuin taaperon kanssa!
Taapero tykkää enemmänkin kuvista ja kyselee kuvista, leikki-ikäinen taas katsoo jo itse tekstiäkin ja on kiinnostunut kirjaimista.

Jotkut tämän ikäiset ovat kiinnostuneita tekemään kirjaimia itse paperille aikuisen mallikirjainten avulla. Meillä poika taas ottaa tällaisen painostavana ja ahdistuu jos yritän ihan opettamalla opettaa kirjaimia. Kuitenkin hän on kiinnostunut kirjaimista, joten en tahdo tehdä niiden oppimisesta pakkopullaa. Leikin avulla hän pystyy oppimaan kirjaimia ilman suorituspaineita! Ilman pojan omaa kiinnostusta, en lähtisi oppimaan kirjaimia vielä. Kuitenkin kiinnostus on herännyt ja olen nyt tarttunut siihen ja tarjonnut niiden opettelua hauskoin tavoin.

Olen ladannut omalle kännykälleni pelin nimeltä
ABC kids.
Tämä on englanninkielinen mutta ei haittaa, koska tarkoituksena on vain tehdä kirjaimia ja nehän on meillä ihan samat täällä länsimaissa. Muutamien kirjainten teon jälkeen saa palkintotarran ja hauska leijona kannustaa kirjainten tekoon taputuksin ja pomppien.


Toisen hauskan pelin olen ladannut tabletille.
Sen nimi on
Ekapelin Alku.
Tämä on suomenkielinen ja peli sanoo kirjaimen äänteen ja lapsen tulee painaa oikeata kirjainta. Pelissä saa palkintotarroja ja sisältää monia eri tehtäviä. Omissa tiedoissa näkyy myös hyvin peliajat ja peli kertoo missä kirjaimessa olisi vielä harjoiteltavaa ja meneekö jotkin kirjaimet sekaisin.

Lopuksi vielä tämä hauska kirjavinkki:
Kirjasiskoilla on
abc-kirjoja,
 ja heiltä saa myös tilattua
  kirjan lapsen omalla nimellä!

Tässä hauskassa lapsen omassa nimikirjassa päähenkilö on unohtanut oman nimensä. Hikka-hiiren avulla nimi palautetaan taas muistiin kirjain kerrallaan. Minusta tässä on kivaa kun käydään jokainen kirjain läpi. Ja useinhan lapset oppii ensimmäiseksi kirjoittamaan oman nimensä eli tämä kirjahan on ihan loistava alkustarttaus kirjainten opetteluun!

Kysyin pojalta mielipidettä kirjasta.  Hän sanoi että se on tosi hyvä! Ja voi sitä naurua kun kuuli lopussa että kirjassa pojan nimi onkin sama kuin hänenkin nimensä on!

Tämä oma nimi-kirja on niin suloinen, että tilaan vielä kuopuksellekin oman ja säästän nämä muistoksi ♥


Kirjasiskojen kirjoihin olisi nyt tarjolla alekoodi:
Koodi: mammal10
Alennus: 10 %
Voimassa: -31.12.2016

Kannustan kaikkia tarttumaan lapsien pienimpiinkin oppimisintoihin ja kasvattamaan itseluottamusta ja omia oppimismotivaatioita! Tärkeintähän on kuitenkin se että lapsi itse kokee oppimisen iloiseksi asiaksi ja meillä nämä kolme hauskaa oppimisajanvietettä ovat olleet ihania yhteisiä hetkiä.

Kiitos tästä yteistyöstä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti