lauantai 29. lokakuuta 2016

Mammalandian kuukausipostaus: Hyväntekeväisyys

Lokakuun aiheenamme Mammalandiassa on kirjoittaa hyväntekeväisyydestä.

Itse keskityn aika paljon lähellä tapahtuviin hyväntekeväisyyksiin. En pysähdy antamaan kolikoita Punaiselle ristille, enkä lähetä vuohia jollekin perheelle kahdellakymmenellä eurolla. 

Sen sijaan koitan antaa hyvää lähialueilla.


Vauvojen vaatteita neuvolaan
Ainakin meidän neuvolan odotushuoneessa on muutama laatikko, johon saa jättää siistejä vauvanvaatteita. Niitä tarvitsevat saavat ottaa niitä sieltä omaan käyttöönsä veloituksetta.
Minusta tämä on loistava juttu, sillä neuvolassahan ne pienten lasten vanhemmat usein tuppaavat käymään ja siinähän nuo vaatteet ovat sitten tarjolla helposti. Samalla kun käy lapsen neuvolakäynnillä, voi saada myös uusia vaatteita. Ja toisaalta voi myös helposti ottaa laukkuun mukaan pieneksi jääneitä vaatteita ja jättää ne seuraavalle käyttäjälle. 

Apukäsiä facebookin kautta
Olen muutamassa ryhmässä, joissa voi auttaa toisia.

Esimerkiksi:

Paikallisessa annetaan kirppisryhmässä.
Tuolla voi hyvin luovuttaa itselleen tarpeettomat tavarat jollekin sitä tarvitsevalle.

Autetaan lähimmäistä.
Tähän ryhmään voi liittyä riippumatta siitä, missä päin Suomea asut. Tuolla nimittäin on monelle kunnalle oma ketjunsa, johon voi kertoa millaista apua tarvitsee. Kaupassa käyntiin kenties? Lastenhoitoon? Tarvetta tavaroille, esimerkiksi vaatteille? Ihan missä vain tarvitseekaan apua, tuonne voi jakaa huolensa ja auttavia käsiä löytyy varmasti tästä ryhmästä.

Lahjoitukset
Olen lahjoittanut useimmat vauvatavaramme tutuilleni ja monet vanhat vaatteeni ja kenkiäkin olen vienyt Uffille. Uffin keräyslaatikoita on ripoteltu paikkoihin, joihin on helppo luovuttaa tekstiilejään. Esimerkiksi kauppojen parkkipaikoilla on näitä keräyspisteitä. Säiliöt tyhjennetään kerran viikossa ja tämän jälkeen tuotteiden kunto tarkastetaan eli tilastoidaan. Tilastoidut tuotteet luovutetaan eri pisteisiin, jotka ovat halukkaita ottamaan nämä vastaan. Esimerkiksi kauppaketjuille. Näistä saadut tuotot kohdennetaan Afrikkaan sekä Intiaan.Apua eläimille

Löytöeläinkodit
Paikalliset eläinkodit ottavat varmasti ilolla vastaan lahjoituksia. Itse olen vienyt meidän kunnan eläinkotiin, Onnentassuun, pyyhkeitä, kanien ruokaa, kanien häkin, kaksi kissojen vessalaatikkoa, puruleluja ja herkkupusseja. Jos siis sinulla on vanhoja pyyhkeitä tai patjoja tms. Kaapin täytteenä, soita ihmeessä kuntasi eläinkotiin ja kysy onko niille tarvetta sillä hetkellä!

Animalia
Olin useita vuosia Animalian jäsenenä. Eläimet ovat olleet aina niin lähellä sydäntäni ja tahdoin tukea näin hienoa toimintaa mitä Animalia tekee.
Vuosimaksu jäsenyydessäni oli 25 euroa ja vuoden aikana tuli Animalian oma lehti postiluukkuuni neljä kertaa.
Animalialle voi myös tehdä ihan vain lahjoituksenkin, voit allekirjoittaa ajankohtaisiin vetoomuksiin heidän sivuillaan ja voit osallistua erilaisiin tapahtumiin. Esimerkiksi perjantaina 25.11 klo.18.00 on Narinkkatorilla käynnissä Fur Free Fryday - Turkittoman perjantain tempaus. Animalian sivuilta voi myös ostaa erilaisia tuotteita, kuten kirjoja ja vaatteita, ja näiden tuotoilla tuetaan tietenkin Animaliaa.Auttaminen on tärkeätä. Uskon myös että jos autat muita, saat itsekin apua jos tarvitset.
Itselläni on kuitenkin niin tasainen elämäntilanne että pystyn hyvin auttamaan toisia.

Tahtoisin auttaa enemmän ulkomaitakin, etenkin lapsia! Mutta tahtoisin olla varma että apuni menee kokonaisuudessaan perille. Olisi ihan mahtavaa lähteä vaikkapa Intiaan ja auttaa ihan konkreettisesti!

Miten sinä teet hyväntekeväisyyttä?

(kuvat ovat Aulangon näköalatornista. Kiivettiin ennen tornia 322 kiviporrasta ja käveltiin karhunkierrosta! Oli muuten erinomaista jumppaa kun kuopus oli selässä kyydissä manducassa)

Yhteistyössä

1 kommentti:

  1. Hienoa, että joku muukin haluaa auttaa! Itse olen nyt ollut oman bisneksen osalta mukana Roosa nauha -kampanjassa. ♡

    VastaaPoista